Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si pentru a analiza traficul nostru. Va rugam sa alegeti daca sunteti de acord sa acceptati cookie-uri de pe site-ul nostru.
+40.744.493.610 bioastromed@gmail.com Facebook

Vine criza...

Am gasit o postare pe FB si citind-o am scris acest articol.

„Zilele trecute am tot auzit ca vine criza financiara si unii oameni chiar se gandesc intens la acest lucru.

Din cate am experimentat eu, criza nu este decat un moment de transformare care, pentru unii oameni este benefic, pentru altii este tragic. Pentru mine criza din 2008 a fost cea mai mare oportunitate.

Criza este benefica pentru cei informati, responsabili si cu un mindset puternic orientat catre bogatie si este tragica pentru cei ce stau si incaseaza de la viata ce ii ofera aceasta.

Tu din care categorie iti doresti sa faci parte?

Una dintre vorbele mele preferate este aceasta: daca astepti sa iti dea Universul ce vrea el, vei primi ceea ce refuza ceilalti ce stiu sa ia ceea ce le place.

PS: criza vine doar la cei nepregatiti iar cei pregatiti, chiar daca vor trece prin momente dificile, vor refuza sa ia parte la orice criza financiara din aceasta lume.

Ganduri prospere!

Ovidiu Andrica”


Dupa ce am citit acest articol, mi-am adus aminte de grupul de discutii, in care dezbateam intrarea in criza din 2008.

Ideea, care s-a conturat atunci, era ca fiecare criza exterioara, are o rezonanta cu criza noastra interioara. Stiu ca fiecare dintre noi ne-am gandit atunci, care este acel aspect din viata noastra care este trenant, dezechilibrat... Unii aveau un dezechilibru la nivel financiar, altii la nivel relational, altii nu isi vedeau cu ochi buni jobul, s.a.

La mine, ceea ce nu mergea, era faptul ca nu aveam suficient timp, sa fac tot ceea ce imi doream, pentru ca obiectivele mele de atunci imi impuneau anume prioritati. De aceea am stiut atunci ca felul in care voi resimti eu criza, nu va fi deloc la nivel financiar (unde totul mergea din ce in ce mai bine)... criza mea nu era una de bani ci una de timp, de timp liber personal pe care am reusit sa o rezolv abia la sfarsit de 2013.

Si pentru ca din nou apare la orizont spectrul crizei, nu pot sa nu ma intreb, acum, ce anume este in dezechilibru in viata mea, ca sa stiu unde va "lovi" aceasta criza potentiala.

Acest lucru este primul pas spre a fi pregatita pentru ceea ce ar putea sa ma dezechilibreze si este ceea ce face diferenta intre cei care reusesc sa „calareasca” valul crizei si cei care sunt „tavaliti” de ea.

Asa ca va provoc la un exercitiu de analiza personala facuta cu maximum de onestitate:

Ce nu merge chiar acum asa cum v-ati dori in viata voastra?...

Pentru ca orice criza nu are rolul de a produce suferinta, cum am putea crede la nivel superficial, ci are rolul de a ne provoca, sa rezolvam aspectele trenante din viata noastra, a ne regasi echilibrul dupa care cu totii tanjim si pentru care am fost creati.

Deci, daca vreti sa prosperati in vreme de criza deja stiti acum ce aveti de facut...

Identificati acel aspect din viata voastra, care nu este inca in regula, in care simtiti frustrare... si actionati astfel incat sa il rezolvati, pentru ca daca nu faceti asta de pe acum, atunci cand va veni criza (pentru ca nu se pune problema daca vine criza ci cand...) fix acel aspect il va potenta si atunci, o sa facem de nevoie ceea ce nu am vrut sa facem de bunavoie.

Sa nu ziceti ca nu v-am spus!