Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si pentru a analiza traficul nostru. Va rugam sa alegeti daca sunteti de acord sa acceptati cookie-uri de pe site-ul nostru.
+40.744.493.610 bioastromed@gmail.com Facebook

Semnele sunt aici... Vine criza!

Deja tot mai multe voci anunta ceea ce este in firea lucrurilor sa se intample: "Semnele sunt aici... Vine criza!"


Asa cum este firesc ca dupa toamna sa vina iarna, iar mai apoi primavara, vara... si tot asa; la fel in economie exista notiunea de anotimpuri economice si cei care studiaza in domeniu stiu si cum sa ii faca fata.


Nu despre criza economica vreau sa vorbesc acum, pentru ca sunt multi altii mult mai abilitati sa o faca.


Insa mai este un aspect al crizei, acela psihologic existential. Acesta porneste de la definitia identitatii: A FI, A FACE, A AVEA. Si la acesta vreau sa fac referire. Criza economica se raporteaza mult la A FACE, A AVEA. Dar cum nu putem sa FACEM ceva fara sa FIM, realizez ca totul pleaca de la AFI.


Intr-adevar criza o sa vina cand va sa vina... dar important este cum anume suntem pregatiti sa ii facem fata.


Pentru ca fiecare criza mondiala este doar o rezultanta a crizelor noastre personale.


Si sa nu uitam ca sunt oameni care o duc greu pe timp de criza si altii care chiar prospera pe timp de criza.


Important este sa descoperim care este acel "Ceva" care face diferenta intre cei care falimenteaza si cei care prospera. Cum trebuie/vrem/putem „sa FIM” astfel incat sa nu fim afectati de criza?... Este esential sa realizam care este acel aspect din viata noastra care este in criza... pentru ca fix acolo o sa resimtim criza la nivel personal, deoarece este stiut faptul ca fiecare dintre noi reactioneaza diferit la acelasi stimul.


Cu alte cuvinte, daca iti analizezi viata cu atentie, realism, discernamant si maximum de obiectivitate vei observa ce anume nu merge... care este veriga slaba?...


Pot fi banii, sau mai degraba poate fi incapacitatea de ati administra banii, dar poate fi timpul, sau relatiile, sau sanatatea, sau familia.... sau relatia cu autoritatile, relatia cu lumea spirituala, etc. Orice descoperi, este recomandat sa rezolvi „veriga slaba”cat mai repede, astfel incat atunci cand vine "criza" ea sa te gaseasca echilibrat.


Este ca atunci cand se anunta la americani un taifun, sau un uragan...


Sunt multi care zic... nu o sa se intample nimic, ne sperie astia cu televizorul pentru ca vor sa ne distraga atentia, nu o sa mi se intample fix mie, etc etc. Si altii care incep sa isi baricadeze casele, isi fac provizii, etc. Isi intaresc punctele slabe. Chiar daca uraganul nu loveste fix la tine... nu cumva este de dorit ca sa te fi pregatit si sa nu existe urmari, decat sa te ia in plin?...


Cred ca tarie ca sunt si persoane pe care criza nu ii va scoate din ZENul lor, si asta nu pentru ca pe ei ii ocoleste, ci pentru ca au asa un echilibru, incat sunt asemeni trestiilor care se pleaca in fata furtunii ca mai apoi sa se redreseze cu minim de efort.


Asa ca... daca vrem sa trecem usor prin criza care va veni, avem nevoie de responsabilitatea de a ne rezolva zonele de dezechilibru din viata noastra, de maximum de flexibilitate, de cunoasterea mecanismelor vietii si de acceptarea plina de intelepciune care vine din constientizarea ca tot ceea ce se intampla este bun chiar daca noi in limitarile mintii noastre nu vedem/intelegem asta.


Si un ultim aspect dar extrem de important...


In vreme de criza oamenii care prospera sunt cei care pot "vinde" INCREDERE.


Iar INCREDEREA izvoraste din CREDINTA, ( nicidecum nu este vorba de credinta inteleasa sub aspectul ei de practica religioasa), ci CREDINTA care vine din faptul ca ai un maximum de flexibilitate ca urmare a lucrului sustinut cu limitarile mintii.


Einstein spunea ca:"Niciodata o problema/CRIZA, nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de intelegere la care a fost creata."
Este nevoie sa gandim OUT OF THE BOX, pentru a gasi solutiile reale.


Omenirea are nevoie de un upgrade de gandire... iar "Criza" apare firesc ca o consecinta a acestei nevoi. Pentru ca ceea ce nu facem de buna voie, vom face de nevoie si asta pentru ca oricat de mult am vrea sa ramanem in zona noastra de confort, Legea Evolutiei/o lege universala, ne va impinge sa evoluam indiferent ca ne place sau nu, indiferent ca ne doare sau nu.


Asa ca „sa nu zici ca nu ti-am spus”...